Op een zonnige plek
Temidden van de Toscaanse heuvels, dicht bij het provinciestadje Certaldo liggen de wijngaarden van A Solatio, wat letterlijk betekent “op een zonnige plek”. Wijnmaker Raffaello Viani en zijn vrouw Donella steken daar al hun tijd en passie in het familiebedrijf dat al generaties lang druiven en olijven verbouwt. Zo’n 20 jaar geleden is Raffaello begonnen met het herplanten van de wijngaard en verschoof daarbij de nadruk van kwantiteit naar kwaliteit. Ook werden er naast de traditionele druif van de regio: Sangiovese meer Internationale druivenrassen aangeplant, waaronder Cabernet Sauvignon.
Wie op reis is door het Toscaanse landschap, raad ik zeker aan om een bezoek te brengen aan A Solatio. Je zult er met open armen ontvangen worden en Raffaello zal je vol enthousiasme en passie vertellen over zijn wijngaarden, zijn liefde voor het vak en de manier waarop hij met zeer veel zorg en aandacht voor de natuur zijn voortreffelijke wijnen maakt. Tussen de wijngaarden met een betoverend uitzicht over het Toscaanse landschap laat hij je graag al dat moois proeven. Aansluitend kun je, desgewenst, aanschuiven voor een sfeervol en bijzonder smakelijk diner dat Donella voor je klaarmaakt met producten van de eigen boerderij. Absoluut de moeite waard.
Een greep uit het assortiment
-
Donna Donella Bianco
€17,95𝗗𝗼𝗻𝗻𝗮 𝗗𝗼𝗻𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗼- Een heerlijk frisse witte wijn van de bekendste Italiaanse druiven. Strogeel van kleur, perfect in balans. Geschikt als aperitief maar ook geweldig bij gevogelte of vis. Drink ‘m fris maar zeker niet te koud, zodat je optimaal kunt genieten van het rijke smaakpallet waarmee deze wijn zich onderscheidt..
- Lees meer
-
Biologische olijfolie extra vergine (500ml)
€22,95Superiore olijfolie gemaakt van 5 olijvensoorten uit het dal van de Elsa in het hart van Toscane. De krachtige en licht kruidige smaakt verrijkt een breed scala aan gerechten.
-
a Solatio Biologische extra vergine olijfolie monovarietal (750ml)
€27,95Bijzonder krachtige olijfolie met zowel fruitige als kruidige aroma’s. Gemaakt van één enkel soort olijven: Leccino del Corno. Koud geperst op de dag waarop de olijven geplukt zijn. Heerlijk met brood of in salades of koude gerechten.